söndag 13 juni 2010

Gamla vykort

Gissa om vi var glada när vi fick tag på ett helt gäng gamla vykort?! De flesta motiv är på blommor men det finns också några kort med barnmotiv och ett med religiöst motiv. De är alla väldigt vackra och helt nya. Du finner korten här.

Vi vill också passa på och berätta om prylen vi har satt fast korten i vid fotograferingen. Den kallas fakirbädd. Kanske har du sett en sådan på loppis någon gång och undrat vad den är till för, användningsområdet är inte helt lätt att gissa. Du lägger fakirbädden i botten på en vas eller ett blomsterarrangemang och trycker fast blomsterstjälkarna i piggarna. Nuförtiden ser man dem inte så ofta, de flesta använder nog oasis istället.

Men visst är det härligt när saker kan få en chans att leva vidare, kanske som något helt annat än det först är tänkt? Vi på Blueness tycker att fakirbäddarna är charmiga med sin patina och sätter gärna kort eller fotografier i dem.5 kommentarer:

 1. Åh, vad glad jag blir!! Nu måste jag hasta iväg och köpa en sån - sen jag såg en sån i en scrappares blogg så har jag funderat över var man kan köpa dem!! Jag hoppas att de finns i butiken. :)

  / Jeanette

  SvaraRadera
 2. Hej Jeanette!
  Just nu har vi inte fler än de vi använder för vår egen fotografering men vi håller ögonen öppna efter fler så att vi kan erbjuda dem till försäljning.

  /Blueness

  SvaraRadera
 3. Jaaaag veeeeet *smiles* Man har dem i botten på en vas och trycker fast blommor i så att de står snyggt.

  Men de är jättebra att displaya saker i med.


  ps. Kan ni inte vara snälla och ändra i kommentatorfunktionen så att alla kan skriva här, läg till att ni godkänner namn/webbsite och anonym med.

  Hälsn. ANNA www.wonderings.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Tack Anna för att du uppmärksammade oss på det! Hoppas att det fungerar bättre nu!

  /Blueness

  SvaraRadera
 5. Åh, vad jag har letat efter sådana här. Jag har sett kortmakare använda dem och det är så snyggt. Men inte förrän jag såg tingesten på trädgårdsfredag visste jag vad det var eller vad den hette. Eller ja, fakir sade de men fakirbädd! Som jag skall hålla ögonen öppna!
  Fin blogg, mitt första besök.

  SvaraRadera