Vi tog vara på årets sista vinbär och gjorde en härlig kaka med marängtäcke. Har du också vinbär kvar, testa receptet nedan!
Vinbärskaka med marängtäcke
60 g smör
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2½ dl strösocker
2½ tsk bakpulver
4 äggulor
2 dl mjölk
2 msk kokande vatten
4 äggvitor
4 dl strösocker
4-5 dl röda vinbär
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Smält smöret.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Separera äggvitorna från äggulorna.
Tillsätt äggulorna ner i bunken med de torra ingredienserna.
Tillsätt mjölken, det kokande vattnet samt det smälta smöret och rör om till en jämn smet.
Grädda i 185° i 15 minuter.
Vispa äggvitorna till ett hårt och fast skum.
Tillsätt strösockret och vispa samman till en vit hård smet.
Blanda ner de röda vinbären i marängsmeten.
Bred marängtäcket på kakan och grädda i ytterligare 5 – 7 minuter.
Kakan är klar när marängen fått en svag ljusbrun färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar