måndag 27 september 2010

Gamla böcker

Gamla böcker kan vara fantastiska skatter och de går ofta att hitta billiga på loppis. Förutom att många gamla böcker är trevlig läsning är de perfekta att dekorera hemmet med. Till exempel kan några vackert bundna böcker på hög kan utgöra ett fint stilleben. Många böcker har också välarbetade framsidor. Att ställa några på en tavellist blir snyggt och är lätt att variera.

Idag visar vi några härliga böcker vi nyligen hittade på en loppis.Klassikern Alice's äventyr i drömlandet i en tryckning från 1955. Boken är i nyskick och har en jättefin framsida. Kusinerna på Väpplinge har en dekorativ framsida och inuti finns ljuvliga illustrationer av Jenny Nyström.Lite extra speciellt blir det med några rader från den som har gett bort boken. Den här boken (Tankar i gröngräset) fick någon till minne av sin konfirmation. Texten lyder:

Väx ung, väx stark och lycklig opp
Så ung och frisk som du nu står
jag önskar dig i ålderns vår!

Den här boken fick Inga på sin namnsdag i oktober 1920.
Den här charmiga läroboken för bilkörning kunde vi inte heller låta bli. Instucket i den låg dessutom körskolans prov, information om hur övergången till högertrafik skulle hanteras och annat material.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar