torsdag 23 december 2010

Gott i jul

Idag är det nog många som tillbringar några timmar i köket. Det är både mat som ska lagas och godis som ska göras. Här står skinkan i ugnen och en saffransdeg står på jäsning. Häromdagen gjorde vi en favorit, lakritsknäck. Testa gärna den!

Vad gör ni för gott till jul?

Lakritsknäck

3 dl vispgrädde
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 lakritsstång
1 msk smör

Ev ett paket Lakritsal

Krossa lakritsstången i mortel. Koka ihop grädde, socker, sirap och den krossade lakritsstången. Tillsätt sedan smöret. Låt allt koka cirka 30 minuter. Droppa lite av smeten i ett glas kallt vatten, stelnar smeten är den färdig. Häll upp i knäckformar. Om du vill ha lite saltare knäck är det gott att strö över krossad Lakritsal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar