Ikväll bjuder vi på ett efterfrågat recept på en paj som vi nyligen serverade på ett kalas. Pajen innehåller soltorkade tomater och ruccola och passar både buffé och som ensam rätt. Ursprungligen kommer receptet från Arla.
Ingredienser:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt
3 vitlöksklyftor
150 g ruccolasallad
100 g marinerade soltorkade tomater
smör (till stekning)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl riven ost
Gör såhär:
Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär ruccolan och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över den rivna osten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
Trevlig helg!
Tack för receptet, den var verkligen supergod!
SvaraRaderaMums. Var med på kalaset och fick smaka. Gjorde pajen till förrätt på nyårsafton. Mycket uppskattad!
SvaraRadera