söndag 27 november 2011

Första advent

Idag får vi tända det första adventljuset och här i bloggen kommer, som lovat, ett litet tips. Vi ska visa hur man kan göra egna paketrosetter av papper.


Plocka fram lim, linjal, häftapparat, eventuellt en sax samt något lite tunnare papper. Vi har använt boksidor.Klipp eller riv nio stycken 2 cm breda remsor av pappret. Låt tre remsor ha sin ursprungliga längd. Korta av tre remsor med 2,5 cm. Korta av 2 remsor med 5 cm. Den allra sista remsan ska vara cirka 6 cm.Ta en remsa och forma en ögla i ena änden av den så som bilden visar. Häfta eller limma.Gör likadant med andra änden.Såhär ser det ut när jag har häftat.Fortsätt med de andra remsorna utom den kortaste. Den formar du till en cirkel och fäster ihop med lim eller häftklammer.Lägg de tre längsta remsorna på varandra och fäst ihop (se bilden ovan). Fortsätt sedan med de näst längsta och därpå de två kortare. Till sist limmar du fast remsan som är formad som en cirkel och din pappersrosett är färdig.

Fäst rosetten på ett paket eller använd den som dekoration. Testa också olika typer av papper och förändra måtten. Rosetten på den sista bilden i inlägget är större än min handflata och väldigt dekorativ.1 kommentar:

  1. Är det så man gör, jag har funderat på det men aldrig lyckats få ihop det. Ett stort TACK, nu ska jag försöka få i hop en sådan :)
    MVH neo på SS

    SvaraRadera