torsdag 5 april 2012

Gör ett äggskal


Med hjälp av en ballong och lite gips kan du göra en dekorativ halva av ett äggskal. Gör så här: Blås upp ballongen för att töja ut den lite, släpp sedan ut luften. Blanda gipset enligt instruktionen på förpackningen och häll sedan så mycket det går i ballongen. Blås upp ballongen lite så att den får en rund form och knyt den sedan.

När du märker att gipset börjar bli tjockare måste du hålla ballongen i rörelse. Håll den i ena handen och gunga den försiktigt så att gipset kommer upp på kanterna. När gipset är nästan helt stelnat ställer du den på att plant underlag så att ägghalvan får lite botten och står stadigt.

När gipset har stelnat och är helt torrt är det dags att ta bort ballongen. För säkerhets skull kan det vara klokt att vänta till nästa dag innan man gör det. Gör hål på ballongen och plocka försiktigt bort den. En del av kanterna kommer att följa med. Vill du kan du forma ditt färdiga äggskal genom att bryta bort bitar. Det färdiga resultatet är skört och bör nog främst användas som dekoration. 
3 kommentarer:

 1. vilke vackert äg o ännu läckrare kort!

  SvaraRadera
 2. Mycket snyggt!

  KRAM SUSY

  SvaraRadera
 3. Jättefint.. Måste jag pröva till nästa påsk..

  Kram Anna

  SvaraRadera