söndag 16 december 2012

Tredje advent

Cookie in a jar kallas den här idén  som ursprungligen kommer från USA. Det är en perfekt gå-bort-present såhär i glöggkalastider, eller kanske till barnens fröknar på skolavslutningen. På svenska är det alltså kakor i en burk, eller i alla fall grunden till kakorna. Mottagaren får själv tillsätta de blöta ingredienserna och stå för själva bakningen.

Välj ett recept med mestadels torra ingredienser och fyll en glasburk med dem. Lägg i en ingrediens i taget och platta till med baksidan av en sked för att få snygga lager. Fäst sedan en lapp på burken där du skrivit hur kakorna ska bakas och vad som behöver tillsättas.

Gör du en sökning på Cookie in a jar på Internet hittar du massor av förslag på recpet. Vi valde ett som innehåller kanel, vit choklad och tranbär. Kanel kändes passande nu innan jul. Receptet vi använde ligger i slutet av det här blogginlägget, vi kan verkligen rekomendera det.

Trevlig tredje advent! Kakor med tranbär och vit choklad 

1 dl vetemjöl
1 tsk kanel
½ tsk salt
1 ½ kryddmått bikarbonat
1 ½ kryddmått vaniljsocker
50 gram torkade tranbär
2 dl havregryn
1 dl ljust muscovadosocker
4 msk strösocker
50 gram hackad vit choklad

70 gram rumsvarmt smör
1 ägg

Knåda samman alla ingredienser till en deg. Rulla 12-15 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7-10 minuter, 200 grader.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar