söndag 7 december 2014

Andra advent

Har du en stund över mitt i julförberedelserna med bak, pynt och presenter kan du testa att vika de här söta små stjärnorna. Det enda som behövs är en remsa papper och en gnutta tålamod. Först verkar det nämligen jätteknepigt men när du har gjort en stjärna inser du hur lätt det är och vill bara göra fler. De är faktiskt smått beroendeframkallande. 
Börja med en pappersremsa, den här är 30x1,5 cm. Forma en ögla. Den kortare delen ska gå under den längre.Dra den kortare änden av remsan genom öglan.


Dra åt.


Vänd nu på hela arbetet. Den bit som är vit på fotot ska du vika och peta in i den lilla "fickan". Är biten för lång klipper du av den lite.


Den vita biten är invikt.
 

Vänd på arbetet igen.


Vik den långa pappersbiten uppåt, kant i kant med vänstra sidan av det som ska bli stjärnan.


Vänd igen.


Vik kant i kant med den blivande stjärnans högra sida. Du märker lätt åt vilket håll pappret ska vikas. Försök hålla arbetet spänt men tryck inte hårt i vikningarna. Fortsätt att vika tills pappret är slut.


När pappret är slut viker du in den sista biten i "fickan" som tidigare. Kanske behöver du klippa av en bit.


Nu har du en femhörning. 


Kläm åt varje spets med två fingrar så att stjärnan blir tredimensionell. De färdiga stjärnorna kan du dekorera ett dukat bord med, fästa på ett paket, fylla en skål med, göra en girlang av - eller något annat som du själv kommer på. Nedan ser du några idéer.

Trevlig andra advent!
Blueness 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar