lördag 4 februari 2017

Retrovägen

Än är det långt kvar till sommaren och kanske lite tidigt att planera semestern men ett semestertips är väl aldrig fel? Vårt tips heter Retrovägen! Denna väg har sitt ursprung i projektet Retro Nossebro som startade 2010. Det började med ett gäng retroentusiaster som ville lyfta fram ortens fina interiörer och exteriörer från 50-, 60-, och 70-talen. Detta blev mycket lyckat och utökades, på initiativ av Essunga kommun, till en hel Retroväg. Efter hand har fler utflyktsmål tillkommit och Retrovägen blivit ännu längre.

Retrovägen har en sydlig sträckning längs väg 190 från Nossebro till Göteborg samt en nordlig sträckning från Nossebro vidare upp genom Skaraborg.

Längs med Retrovägen hittar du caféer, museum, mackar, loppisar och annat - alla med den gemensamma nämnaren: retro. Ett urval av allt fint vi såg på vår resa ser du nedan. Vill du läsa mer om Retrovägen kan du göra det här. Där kan du också se deltagarnas öppettider. Eftersom de varierar mycket kan det vara en god idé att kolla upp dem i förväg.

Trevlig resa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar