fredag 29 juni 2012

Rum för lust och list - en utställning

På Nääs Slöjd och Byggnadsvårds hemsida kan man läsa: Med fokus på sunda och goda material på traditionens grund vill vi främja slöjd och byggnadsvård som näring, kulturarv och kunskapsförmedlare. Vi på Blueness tror att de lyckas bra med sin ambition.

I den vackert belägna gamla byggnaden, strax utanför Lerum, kan man ta del av kurser, utställningar, ett välfyllt fackbibliotek, få kostnadsfri rådgivning samt besöka butiken. Personalen är kunnig och engagerad, både butiken och uställningarna är inspirerande.

Sommarens utställning går under namnet Hållbara hem 2012 - rum för lust och list. Här fokuseras på återbruk, hållbarhet och sunda material med god kvalitet. Som besökare inspireras man att tänka lite utanför "lådan" och se nya möjligheter i saker som vi annars kanske hade slängt. Vad sägs till exempel om skålar av färgglada kablar, en bokhylla av uppslagsverk, en pennburk av disketter, en konstgjord växt av gröna plastband, en pappershållare av en bit björkstam? Vi får också se en stol som fått ny sits av en gammal kökshandduk med monogram och en gardin gjord av kasserade t-shirts. Det är onekligen inspirerande!

Nääs Slöjd och Byggnadsvårds hemsida finner du här.























Det här gamla fönstret hör inte till utställningen men det är så vackert att vi vill visa det ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar